Waarom Smoov?

Omdat Smoov het leven gemakkelijker maakt. Je hebt geen tal van laadpasjes en apps meer nodig, want Smoov combineert zoveel mogelijk van de bestaande diensten voor je. Bovendien maakt Smoov nieuwe services mogelijk, zoals het betalen met je telefoon, smart charging, en social charging.

Is Smoov gratis?

Ja, Smoov kan kosteloos gedownload en gebruikt worden. Voor het laden van je elektrische auto worden natuurlijk wel de reguliere laadkosten in rekening gebracht.

Waar kan ik met Smoov laden?

Met Smoov heb je real-time betrouwbare informatie over alle laadpunten in Nederland. Speciale diensten zoals het starten en stoppen van je laadsessie en het betalen met je telefoon zijn alleen mogelijk bij laadpunten die toegankelijk zijn gemaakt voor Smoov. Deze Smoov-compatible laadpunten worden duidelijk in de app aangegeven.

Hoe betaal ik met Smoov?

Met Smoov betaal je hoe je zelf wilt. Simpel – je steekt je stekker in het laadpunt en je klikt in je app op ‘laden’. Om te betalen kun je je laadpas in je app opslaan. Handig, want zo ben je nooit meer je laadpas kwijt. Om iedereen ter dienst te kunnen zijn is het ook mogelijk om laadsessies direct vanaf je bankrekening betalen (SEPA betaling via Vandebron).

Wat kost het laden met Smoov?

Voor het laden worden de reguliere laadkosten in rekening gebracht, zoals je dat gewend bent. Voor betalingen met je laadpas heb je een contract met je Mobility Service Provider gesloten over de tarieven. Voor andere betaalmethodes worden kosten voor de start van de laadsessie weergeven en kan een transactiefee in rekening worden gebracht.

Hoe loopt het betaalproces?

Vóór het laden kies je hoe je wilt betalen. Als je betaalt met je laadpas wordt je laadbeurt zoals gewoonlijk aan het eind van de maand via je laadpas provider verrekend. Als je kiest voor koppeling met je bankrekening, worden de kosten direct na afloop van je laadbeurt of maandelijks in rekening gebracht.

Wat heb ik nodig om Smoov te kunnen gebruiken?

Smoov is geschikt voor alle elektrische auto’s en is momenteel beschikbaar voor smartphones met Android (vanaf 4.0) en iOS (vanaf 7.0).

Kan ik mijn account delen met anderen?

Ja, een account is niet gebonden aan een device. Je kunt je account bijvoorbeeld delen met je partner. Of met je collega’s – handig voor als je een poolauto’s en een laadpas deelt.

Kunnen anderen ook mijn laadpas gebruiken?

Ja, dat kan. Dezelfde laadpas kan in verschillende accounts worden opgeslagen en gebruikt worden. Zelfs tegelijkertijd.

Hoe koppel ik mijn laadpas aan de app?

Om je laadpas aan de app te koppelen moet je de kaart activeren bij één van de ondersteunende laadpalen. Houd je laadpas voor de kaartlezer zodra je naast de laadpaal staat.

Help, er is iets mis met het laadpunt.

Als je problemen ondervindt met het laadpunt, dan kun je voor directe hulp contact opnemen met de laadpaalexploitant. Een service nummer hiervoor staat op het laadpunt (vaak op de sticker) vermeld.

Help, volgens de app is het laden gestart maar er gebeurt niets.

Waarschijnlijk is de laadsessie dan geautoriseerd maar nog niet begonnen. Check of de stekker aan beide kanten goed ingeplugd is. Als je auto zeker goed verbonden is met het laadpunt, kan er een probleem zijn met bij de laadpaal(beheerder). Als dit het geval is, beëindig de sessie en probeer het opnieuw.

Help, ik kan de laadsessie niet stoppen.

Mogelijk is er een probleem met de netwerkverbinding tussen je telefoon en de laadpaal. Als je als betalingmethode in de app voor een laadpasbetaling hebt gekozen, kun je als oplossing de sessie ook stoppen door je laadpas langs de RFID-lezer op het laadpunt te swipen.

Hoe kan ik Smoov bereiken?

Neem voor algemene vragen contact met ons op via info@smoov.nl  of via onderstaand contactformulier. Voor spoedgevallen in verband met een storing kun je ons bereiken op 0800-3745337. Voor vragen over je laadsessiekosten, kan je contact opnemen met je laadpas provider.

Wat kan ik binnenkort van Smoov verwachten?

Smoov staat niet stil, maar komt zo snel mogelijk met nieuwe concepten die het laden nóg eenvoudiger, betrouwbaarder en goedkoper maken. Op veler verzoek wordt er bijvoorbeeld hard gewerkt aan het mogelijk maken van het reserveren van laadpunten, en van combi-deals bij je favoriete laadlocaties. Ook wordt het Smoov-netwerk zo snel mogelijk uitgebreid met laadpunten in Duitsland en België.